Du er tilbake fra ferie. Mailboksen skriker etter å bli ryddet opp i, og arbeidsoppgavene venter i kø. Men det er tungt. Veldig tungt. Tankene flyr raskt tilbake til late dager på solsengen med sand mellom tærne og bølgeskvulp. Nå er hverdagen plutselig her. Telefonen ringer, mailboksen skriker enda høyere og du har fortsatt ikke startet på dagens gjøremål.

Første dag etter en lang ferie skal være litt tyngre enn en vanlig arbeidsdag. Men hva hvis det er like tungt etter 3 uker? Motivasjonen kommer ikke helt tilbake, og du føler at du rett og slett er på feil plass?

Kjenner du deg igjen på flere av punktene nedenfor, kan det være tegn på at du har kommet til siste kapittel hos nåværende arbeidsgiver. Bør du vurdere å bytte jobb?

Les også: 10 tips til den perfekte CV.

1. Du kjeder deg og mangler utfordringer

Du føler at arbeidsdagen aldri er over og kan arbeidsoppgavene til fingerspissene. I tillegg er det mangel på utviklingsmuligheter der du er. Det er kanskje på tide at du gir plassen til noen som ser på akkurat din rolle som utfordrende og spennende? Livet er for kort til å kjede seg på jobb, og hjernen trenger rett og slett noe å bryne seg på for at du skal trives. Begynn jobbsøkeprosessen nå!

2. Du får ikke brukt kunnskapen din

Du ønsker faktisk å jobbe med noe helt annet! Enten på bakgrunn av utdannelse, eller på grunn av erfaring og interesse du har bygget opp underveis, sitter du med kunnskap du ikke får brukt. Er dette viktige for deg, bør du se deg etter en mer relevant jobb.

3. Du fokuserer på det negative på arbeidsplassen, og klager mye over jobbsituasjonen

Du har kanskje flere ganger vurdert å bytte jobb, men aldri tatt steget lenger enn å skrolle ned under ledige stillinger på Finn.no. Jobben går i tillegg utover humøret ditt, og det er ekstra tungt å komme seg opp på morgenen. Dersom dette vedvarer over lengre tid, og du ikke får påvirket det som plager deg på jobb, er det på tide å se seg etter noe annet.

4. Du misliker sjefens lederstil

Sjefens lederstil er dessverre vanskelig å få gjort noe med. Mistrives du på bakgrunn av måten selskapet blir styrt på, eller måten sjefen er mot sine ansatte, bør du søke aktivt etter en ny jobb..

5. Lønnsutviklingen din har stagnert

Føler du at jobben du utfører ikke samsvarer med lønnen du får utbetalt, bør du først og fremst ta dette opp med din nærmeste leder. Dersom de ikke har mer å gå på, og lønnsnivået er viktig for at du skal trives, er dette en god grunn til å flytte på seg. Merk! Det er ikke alltid slik at du vil gå opp i lønn ved jobbskifte. La derfor ikke dette være ene og alene grunnen til å si opp jobben.

Tips til hvordan du skal gå frem i en lønnsforhandling.

 

«Penger er å regne som luft, man trenger luft for å leve, men lever ikke for å puste.»

Professor Charles O`Reilly

 

Grønt gress

Dersom du kjenner deg igjen i ett eller flere av disse punktene, bør du uansett ikke si opp før du har noe annet å gå til. Hold ut etter beste evne. Vær positiv, ta initiativ og engasjer deg.

Og selv om det kan føles veldig svart enkelte dager, kan det være et tips å forhøre deg med din leder om det finnes andre muligheter internt. Husk, gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden.